Bruschette (nadevani popečeni kruhki) lahko pripravimo na zelo različne načine in pri tem koristno uporabimo »star« kruh, svežo zelenjavo iz vrta in razne dodatke iz domačega hladilnika. Z dodatkom konopljinega olja bo okus še boljši, obrok pa bolj zdrav.
Sestavine:
- 4 kosi kruha
- 2 srednje velika zrela paradižnika ali več manjših paradižnikov
- 4 liste sveže Bazilike (lahko uporabimo tudi suho baziliko)
- 1 cm debel kos sira narezanega na kocke
- 1 strok česna
- 10 kaper iz slanice
- 6 jedilnih žlic konopljinega olja
- 1 žlica olivnega olja
- Sol in poper
Količina: 4 kosi
Čas priprave: 20 minut (vključno s peko)
Priprava:
Paradižnik, baziliko, česen in kapre na drobno sesekljamo in dodamo v posodo. Dodamo na kocke narezan sir, konopljino olje, solimo in popramo ter dobro premešamo. Nadev naj stoji vsaj 10 minut.
Kruh pokapamo z olivnim oljem in zapečemo v pečici, tako da kruh postane hrustljav. Pri tem pazimo, da kruha ne zapečemo preveč. Popečene kruhke obložimo s prej pripravljenim nadevom in ponudimo še vroče.
Nasvet: Tako pripravljenim Bruschettam lahko dodate tudi oluščena konopljina semena ali na drobno narezane olive ter dodatno začinite s svežimi zelišči..
Dober tek!
Odlično 🙂 Hvala za to!