Bruschetta s konopljinim oljem

Bruschette (nadevani popečeni kruhki) lahko pripravimo na zelo različne načine in pri tem koristno uporabimo »star« kruh, svežo zelenjavo iz vrta in razne dodatke iz domačega hladilnika. Z dodatkom konopljinega olja bo okus še boljši, obrok pa bolj zdrav.

Sestavine:   

  • 4 kosi kruha
  • 2 srednje velika zrela paradižnika ali več manjših paradižnikov
  • 4 liste sveže Bazilike (lahko uporabimo tudi suho baziliko)
  • 1 cm debel kos sira narezanega na kocke
  • 1 strok česna
  • 10 kaper iz slanice
  • 6 jedilnih žlic konopljinega olja
  • 1 žlica olivnega olja
  • Sol in poper

Količina:               4 kosi
Čas priprave:     20 minut (vključno s peko)

Priprava:

Paradižnik, baziliko, česen in kapre na drobno sesekljamo in dodamo v posodo. Dodamo na kocke narezan sir, konopljino olje, solimo in popramo ter dobro premešamo. Nadev naj stoji vsaj 10 minut.

Kruh pokapamo z olivnim oljem in zapečemo v pečici, tako da kruh postane hrustljav. Pri tem pazimo, da kruha ne zapečemo preveč. Popečene kruhke obložimo s prej pripravljenim nadevom in ponudimo še vroče.

Nasvet: Tako pripravljenim Bruschettam lahko dodate tudi oluščena konopljina semena ali na drobno narezane olive ter dodatno začinite s svežimi zelišči..

Dober tek!

En komentar Dodaj komentar

  1. Marina pravi:

    Odlično 🙂 Hvala za to!

Komentiraj